Linnavolikogu SDE fraktsiooni liige Andra Veidemann nendib, et situatsioonis, kus Tallinnas elab kolmandik eesti rahvastikust, tekib kultuuriministri avalduse puhul klassifitseerimise küsimus.

„Kui tegemist oli emotsionaalse tundepuhanguga, siis on see lihtsalt kahetsusväärne. Kui taoline avaldus on kultuuriministeeriumi uus poliitika, siis kui see pole just põhiseadusvastane tegevus, on see kindlasti põhiseadusega mitte kooskõlas olev tegevus.

Sellega ei näita kultuuriminister mitte ainult oma suhtumist Tallinna linna, vaid kogu laialdase kultuuriavalikkuse suhtes, kes aastaid on Tallinna Filharmoonia tegevust vajalikuks pidanud ja toetanud,“ märgib Veidemann.

Sotsiaaldemokraatide jaoks tekitab ärevust ka taolise otsuse langetamine olukorras, kus käib vaidlus Mustpeade maja omandisuhete üle, mis seab Tallinna Filharmoonia professionaalse tegevuse jätkumise omakorda küsimärgi alla.

„Retooriliselt võiks kultuuriministri käest küsida: missugust kultuuri minister edaspidistes rahastamisotsustes silmas peab, kui ta on hakanud eraldi klassifitseerima Eesti Vabariigi kultuuri, Tallinna kultuuri, Tartu kultuuri ja näiteks Laulasmaa kultuuri,“ leiab Andra Veidemann.