Kivi rääkis, et viimastel aastatel on toimunud avameelseid arutelusid, kas on vaja leida endale tugev strateegiline partner ning kuidas ja kellega koostöö oleks kasulik akadeemiale ja ühiskonnale.

Kivi sõnul on täna valdav arvamus, et kunstikõrgharidus on kõigile kõige parem, kui see toimub sünergilises koostöös. "Tulevik toob kindlasti muutusi ülikoolimaastikul," jättis Kivi lahti võimaluse ka ühinemiseks. "Aga ma ei arva, et see on kiire protsess."

Täna kinnitas ta siiski, et koostööleping Tallinna ülikooliga ei tähenda ühinemist. Küll aga tähendab leping seda, et sellest võidab EKA animatsiooni osakond, kes kolib kesknädalal Balti Filmi- ja Meediakooli.

Ka Tallinna ülikooli rektor Tiit Landi sõnul loob täna sõlmitud lepe head võimalused koostööks, kuid aeg näitab, kuidas tulevikus läheb - kas kunstiakadeemiast saab Tallinna ülikooli üks osa või jätkatakse iseseisvalt. "Tänane koostöölepe on sõlmitud raamlepinguna," sõnas Land.

Kesknädalal avatava Tallinna ülikooli uue loomemaja NOVA neljandast korrusest saab EKA animatsiooniosakonna kodu, kinnitas Land.