Võrumaal Lasva valla Pikakannu küla kooli pani vald suvel kinni, kuid lapsevanemad ei leppinud selle otsusega ja avasid kooli ise. Koolialgusest saati on Võrumaa esimene erakool - kuueklassiline 20 õpilase ja seitsmeliikmelise koolipersonaliga Pikakannu kool - saanud hulga toetusi nii ettevõtetelt kui ka eraisikutelt.

"Me ei teinud erakooli selleks, et kasumit teenida, vaid sellepärast, et teist võimalust enam ei olnud. Seega - erakool on lihtsalt kooli juriidiline vorm," ütleb lapsevanem, üks Pikakannu kooli eestvedajaid Ave Tamra. Tema sõnul käivad Pikakannu koolis lapsed, kes on enamikus kolmelapselistest peredest, aga on ka nelja- ja kuuelapseliste perede lapsi.

Esimesed toetused seoses oma kooli tegemisega laekusid juba augustis, kui koolis oli avatud uste päev. Annetajateks olid peamiselt vilistlased. Septembris on annetusi laekunud mitme tuhande euro eest, üks annetus oli koguni 2000 eurot. "Annetaja soovil saan vaid öelda, et selle tegi naine, kellel Pikakannuga otsest seost ei ole," selgitab Ave Tamra. Kõik Pikakannu koolile tehtavad annetused on tulumaksuvabad.