Katolik kiriku esindaja avalikustas ohvrite arvu reedel osariigi võimudele aru andes ning ütles, et laste ärakasutamine langes tuntavalt 60ndatel ja 70ndatel, vahendab AFP.

Melbourne peapiiskopi Denis Harti sõnul on sellise asja ilmsikstulek kahetsusväärne ning dramaatilise mõjuga kõigile perekondadele, kelle lapsi preestrid ning usu-ja kirikutöötajad ahistasid.

Täielikku tunnistust küll avalikult ei avaldatud, ent kirik teatas, et enamik 620 lapsega seotud juhtumist leidsid aset 30 kuni 80 aastat tagasi ning vaid vähesed juhtumid pandi toime peale 1990. aastat.Hetkel on kirik veel tegelemas umbes 45 juhtumiga.

Hart ütles, et kirik on juba astunud samme olukorra parandamiseks, ehk läbi viinud järjepidavalt sisejuurdlusi ning loonud nõustamis-ja hüvitamisprogrammid ohvritele.

Samas kirjutab AFP, et ohvrite arv võib isegi suurem olla kui kirik on avalikustanud. Kriitikute sõnul võib see olla isegi kuni 10 000 last.

Victoria õigusinstituudi presidendi Michael Holcrofti sõnul on vaja asja uurimiseks läbi viia sõltumatud juurdlused, mitte jääda lootma kiriku esitatud andmetele.

Victoria kohalik valitsus teatas et uurimine laste väärkohtlemise kohta alustati peale tosina ohvri enesetappu, keda väärkoheldi nende preestrite poolt.

Aastal 2008 kohtus Austraaliat külastanud paavst Benedictus XVI mitme preestrite ohvriteks langenud inimesega. Ta palus kõigilt ohvritelt vabandust ning lubas parandada mineviku vigu aususega.