„Olete edukalt läbinud esimese sõjalise kursuse ja teist on saanud sõdurid, olete välja teeninud õiguse kanda vormi ja kuuluda meie vennaskonda,“ ütles truudusetõotust vastu võtnud suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu ja lisas, et lisaks kohustele kaasnevad ajateenistusega ka võimalused: „Teil on võimalus olla eemal oma igapäevastest muredest ja kasutada aega iseenda jaoks. Kaheksa kuud hiljem seisate te rivis tugevamana, targemana ning uute sõprade võrra rikkamana.“

Kõige paremini läbisid sõduri baaskursuse reamees Tanel Tilk pioneeripataljonist, reamees Andres Kaldvee õhutõrjepataljonist ning reamees Andres Lang suurtükiväepataljonist.

Mereväebaasi ülem kaptenmajor Tarmo Sepp rõhutas, et tegemist oli ajaloolise päevaga, kuna esmakordselt andsid truudusetõotuse mereväe ajateenijad koos Vahipataljoni ajateenijatega.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp – sõduri baaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmised.

Sel nädalal andsid truudusetõotuse veel logistikapataljoni 95 sõdurit ning 169 ajateenijat 1. Jalaväebrigaadist. Kuperjanovi jalaväepataljoni ja Viru pataljoni sõdurid andsid vande möödunud nädalal.

Pärast baaskursuse lõpetamist ja tõotuse andmist jätkavad ajateenijad eriala-ja allüksuse väljaõppega.