Reedel hommikul oli juba neid, kes olid Project X-nimelisele üritusele Harenisse teele asunud, kirjutab ajaleht De Telegraaf.

Teismeline ega tema vanemad ei osanud sellist tormi kuidagi oodata. Kohaliku omavalitsuse pressiesindaja teatas, et mõnusat äraolemist tuleb reedel mujalt otsida – linnapea keelas peo ära. On antud erakorraline korraldus pidulisi linna mitte sisse lasta.

Omavalitsus on tüdruku maja juurest igasugused tänavasildid ära korjanud, lootes, et noored ei tea siis, kuhu nad peavad minema. Seejuures ei ole muidugi mõeldud selle peale, et kõik võivad kasutada oma nutitelefoni, et õige tee leida.

Merthe isa üleskutse Harenisse mitte sõita on nähtavasti vähe mõju avaldanud. Inimesed on juba teel, et endast peomaja juures pilti teha. Kas need inimesed kavatsevad ka peopidamiseks kohale jääda, pole veel teada. Lähedalasuva Groningeni kõrtsides on juba järelpidude korraldamiseks lauad kinni pandud.

Internetis pakutakse peo jaoks spetsiaalseid T-särke. Facebook ja Twitter on täis uudiseid peo kohta. Haren on tänu sellele pildile pääsenud mitte ainult Hollandis, vaid üle maailma.