„Ma kavatsesin valvurid maha lasta ja minna lossi ja kuninga maha lasta,“ ütles ründaja politseiautos teel jaoskonda, kirjutab Aftonbladet The Locali vahendusel.

Mõni päev enne 6. augustil toimunud rünnakut Brasiiliast Rootsi saabunud mees jäi turvakaamera salvestusele, mis Aftonbladeti veebilehel reedel avaldati.

Teda on näha kõndimas mööda tänavat valitsuse hoonete juures Stockholmi kesklinnas.

Äkki, täiesti ootamatult, tormab mees turvamehe juurde, kes kõnnib talle vastu, ning kargab talle kallale. Algab võitlus ihukaitsja relva pärast.

Võitluse jätkudes peatub auto ning sellest hüppab välja 29-aastane ehitaja, kes on juhuslikult õppinud võitluskunste, et turvamehele appi tulla.

„Ma lihtsalt peatasin auto ja jooksin välja, mõeldes, et ma pean selle mehe turvamehe kallalt ära saama,“ ütles ehitaja Peter Becker.

Beckeril õnnestus ründaja turvamehe küljest lahti saada ja üks ta käsi selja taha väänata.

„Siis andis ta alla üsna kiiresti, ta jäi lihtsalt täiesti vaikseks ja vaatas taevasse,“ ütles Becker.

Beckeri kolleegil oli enne õnnestunud täägilaadne nuga ründaja käest ära võtta.

Kui meest ära viidi, tuli tal teadetekohaselt suust vahtu ning ta väitis, et tema eesmärk oli saada relv, et kuningas maha lasta.

Sama kordas mees Aftonbladeti teatel ka hilisematel ülekuulamistel. 24. augustil toimunud kohtuistungil tunnistas ta kõik üles ja nüüd on käimas talle psühhiaatrilise hinnangu andmine.

Pärast intsidenti karmistati turvameetmeid Rootsi valitsuse hoonete ümber.