Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on hoone projekteerimisel ja ehitamisel arvestatud ka liikumispuudega isikute vajadusi.

"Hoonesse on kavandatud toad üksik- ja paarismajutuseks ning kuni neljakohalised peretoad," lisas Võrk. Aastaga valminud neljakorruselises hoones on kokku 90 voodikohta.

Männiku tee 92 majutusüksuse projekteeris ideekavandikonkursi võitnud Kavakava OÜ. Sotsiaalmajutusüksuse ehitas riigihankekonkursil parima pakkumise teinud AS Parmeron, vahendas Raepress.

Sotsiaalmajutusüksus valmis Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist rahastatava meetme "Linnaliste piirkondade arendamine" elukeskkonna arendamise projekti "Sotsiaalmajutusüksuste ehitamine" raames.

Valmib ka teine samalaadne majutuskoht

Lisaks Männiku tee 92 hoonele kerkib selle projekti raames sotsiaalmajutusüksus ka kesklinna aadressile Varre 7. Projekti kogumaksumus on 2,8 miljonit eurot, millest välisrahastus moodustab üle 2,4 miljoni euro ehk 85 protsenti, linna omafinantseering on 427 000 eurot ehk 15 protsenti kogumaksumusest.

Sotsiaalmajutusüksus tagab abivajajale voodikoha koos sotsiaalmajutusüksuses olevate elamiseks vajalike asjade ja osutatavate teenuste kasutamise õigusega. Sotsiaalmajutusüksus on oluline vaheetapp öömaja ja sotsiaal- või munitsipaalkorteri vahel.

Praeguseks on Tallinnas neli sotsiaalmajutusüksust, kus on leidnud peavarju üle 370 toimetulekuraskustes inimese. Üksused asuvad aadressidel Tuulemaa 6, Akadeemia tee 34, Kauge tn 4 ja Paljassaare tee 35.