Nimelt oli Egert kunagi eelnevalt sünkroniseerinud oma telefoni Gmaili kontoga nii, et kui sellega pilti teha, siis salvestub see pilt tema meilikontole. Nii täna aga juhtuski.

"Vaatasin, et kontole olid mustandite kasti ilma kirjata ilmunud kaks fotot. Ilmselt pildi tegija sai aru, et pildid on saadetud ja üritas kohe telefoni kinni panna," rääkis Egert Delfile.

Pärast piltide ilmsikstulekut kiirustas noormees kohe Lasnamäe politseijaoskonda avaldust tegema. Seal võeti küll tema avaldus vastu, ent mööndi, et kuna telefon varastati kesklinnast, siis saadetakse materjalid sinna ning ilmselt hakatakse asjaga tegelema alles nädala pärast.

Seega otsustas noormees veel midagi ette võtta ning postitas varastatud telefoniga tehtud pildid oma Facebooki "seinale" ning palus tuttavatel neid jagada, et identifitseerida piltidel olevad isikud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul soovitab ta Egertil ja teistel kodanikel sarnaste juhtumite puhul kindlasti politsei poole pöörduda, sest sellistest piltidest võib menetlejal palju kasu olla.

Samas ei ole aga Kahro sõnul tema teada selliselt varastatud asju tagasi saadud. Küll aga ei välista Kahro, et kodanikud on ise erinevate arvutijälitusprogrammide ja muude taoliste aplikatsioonide abil oma asjad tagasi saanud.