Tallinna elanike registris olevad inimesed saavad uuest aastast 100-protsendilise sõidusoodustuse ühistranspordis, mis on nii linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti kui abilinnapea Taavi Aasa sõnul ajalooline otsus.

Tasuta sõidu õigus laieneb ka kõigile õpilastele 19. eluaastani sõltumata elukohast. Korrigeeritakse sõidusoodustuse õigust tõendavate dokumentide loetelu ja täpsustatakse sõidusoodustuste kasutamist.

"Selle sammu olulisus selgub teatud aja möödudes ja mitmel tasandil," ütles Toomas Vitsut, kelle hinnangul on tehtud otsus nii sotsiaalselt, poliitiliselt kui ka keskkonnasäästlikkuse mõttes kaalukas: „Kõigepealt tallinlaste jaoks, sest keskmine pere võidab tänu sellele otsusele iga kuu umbes poolsada eurot, mis on väga paljude inimeste jaoks oluline summa. Teiseks hakkab see välja paistma igapäevases linnaliikluses, kus tasuta sõit on radikaalne vastumeede autostumisele. Ja kolmandaks võib Tallinn saada suunanäitajaks teistele linnadele ja ka väljapool Eestit.“

Volikogu esimees lisas, et vaieldamatult on ühistranspordi jõuline arendamine ka oluline poliitiline valik, aga linnarahva huvides, mitte kitsalt erakonna poliitiliseks hüvanguks tehtud valik.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraadid kutsusid teisi opositsioonifraktsioone boikoteerima täna tasuta ühistranspordi eelnõu vastuvõtmiseks kokku kutsutud volikogu korralist istungit, sest keskerakondlik linnavõim on muutnud naeruväärseks opositsiooni soovi arutada eelnevalt selle rahamahuka valdkonna planeerimist volikogu erakorralisel istungil.

Linnavolikogu 40 liiget hääletas siiski ülemineku poolt, vastu oli 20 volinikku.