Plakatid peaksid ilmuma kümnesse New Yorgi metroojaama järgmisel nädalal, kui linna kogunevad ÜRO peaassembleele riigijuhid kogu maailmast. New Yorgi linna transpordiamet oli alguses nende ülespanemise vastu alandava keelekasutuse pärast. Juulis otsustas Manhattani kohus aga, et see on USA põhiseaduse esimese paranduse rikkumine AFDI suhtes ning plakatid tuleb lubada üles panna, teatab Sky News.

Geller ütles Sky Newsile, et ei tunne muret selle üle, et reklaamid võiksid muuta New Yorgi metroosüsteemi vägivallategude sihtmärgiks.

„Kas samasugused reklaamid olid Londoni bussidel ja rongidel 7/7 [2005. aasta 7. juuli terrorirünnakud Londonis] ajal? Te teate, et ei olnud. Ma ei piira oma vabadusi, et mitte solvata metslasi. Ma ei võta vastutust selle eest, et teised inimesed on vägivaldsed. Ma elan Ameerikas ja Ameerikas on meil esimene parandus [mis kaitseb väljendusvabadust].“

Tuntud Iisraeli toetaja Geller rõhutas, et ei nimeta metslasteks kõiki moslemeid, ainult neid, kes tegelevad džihaadiga.

Ta usub, et Ameerikat ohustab osa moslemeist, kes tahavad kehtestada šariaadiseadused. Tema organisatsioon on samalaadseid kampaaniaid korraldanud ka varem.

Ameerika islamisuhete nõukogu pressiesindaja Ibrahim Hooper ütles: „Meie põhiseisukoht on, et esimene parandus tähendab, et igaüks võib vabalt olla kitsarinnaline või isegi idioot nagu Pamela Geller. Me sooviksime, et ta ei provotseeriks ega õhutaks viha, aga Ameerikas on see tema õigus. Me julgustame moslemeid kasutama sama õigust ja sellised reklaamid avalikult hukka mõistma. Tõeline oht on vihkamise levimine meie ühiskonnas, mis võib viia rünnakuteni süütute inimeste vastu.“