"Ma olen mõistagi andnud juhtnöörid, et kõigis riikides, kus see probleemiks võib osutuda, rakendataks spetsiaalseid turvameetmeid," ütles varem välisminister Laurent Fabius BNS-i vahendusel.

Minister möönis, et teda teeb murelikuks karikatuuride ilmumine satiiriajakirjas Charlie Hebdo, sest islamimaailmas on USA-s valminud islamivastane amatöörfilm vallandanud ulatuslikud vägivaldsed protestid.

Islamimaades toimuvad sageli meeleavaldused pärast reedest palvust.

Tuneesias suletakse Prantsuse koolid juba kolmapäeva õhtul ja õppetöö on katkestatud esmaspäevani.

"See on ennetav abinõu. Me ei ole ühtki otsest ähvardust saanud," ütles saatkonnaallikas AFP-le ja lisas, et saatkond on suletud reedel.

Neljapäevast esmaspäevani on kinni ka Prantsuse Kultuuri Insituut Tunises ja Prantsuse Maja pealinnast 250 kilomeetrit lõunas Sfaxis.

Erinevalt teistest araabiamaadest on Tuneesias nädalavahetus nagu lääneriikides, mis tähendab, et neljapäev ja reede on tavalised tööpäevad.

Charlie Hebdo karikatuuride peamine sihtmärk ongi USA-s valminud film, kuid neid on kerge valesti tõlgendada ning tundub paratamatu, et satiiri peenemad nüansid lähevad üle maailma levides kaduma.

Ajakiri avaldab kokku neli karikatuuri, kaasa arvatud pildid, kus kujutatakse konkreetselt prohvet Muhamedi, mitte ükskõik millist moslemit. Kahel pildil on prohvetit kujutatud alasti.