Õiguskantsler on seisukohal, et kolmepäevane tähtaeg ei ole piisav selleks, et ettevõtjad, sealhulgas elutähtsate teenuste osutajad nagu vee-, gaasi-, jäätme-, elektriettevõtjad, suudaksid oma tööd hädavajalikus mahus ümber korraldada.

Liiga lühikese toetusstreigist etteteatamise aja tõttu valitseb reaalne oht, et nii ettevõtja kui ka riik ja elanikkond üldisemalt kannatavad toestusstreigi korraldamise tõttu ülemäärast kahju, leiab Teder.

Õiguskantsleri avalike suhete nõuniku Jaana Padriku teatel tegi õiguskantsler riigikogule ettepaneku viia kollektiivse töötüli lahendamise seadus vastavas osas põhiseadusega kooskõlla.

Ettepanekut toetavad nii põhiseaduskomisjon kui ka sotsiaalkomisjon.

Sotsiaaldemokraatliku partei riigikogu liige Eiki Nestor on varem öelnud, et õiguskantsler teeb otsuseid, mis on kaldu tööandjate poole ning leiab, et tegelikust probleemist on Indrek Teder toetusstreikide kolmepäevast etteteatamise aega liialt lühikeseks pidades, mööda läinud.

Nestori sõnul on tegelik probleem mujal kui toetusstreigist etteteatamise päevad. Toetusstreikide puhul peab elutähtsates valdkondades olema miinimumtase tagatud, kuid need mahud ei ole kinnitatud.