Saksamaa piraadipartei poliitikud on juba pikka aega kuulutanud, et nemad pooldavad informatsiooni vaba liikumist internetis – virtuaalses „metsikus läänes“ - kus igaüks võib kopeerida kõike ilma igasuguste autoriõiguste või muude tüütute probleemideta. Partei on teatanud, et materjalide tasuta allalaadimist tuleb selgesõnaliselt toetada. Schramm nimetas ühes oma sõnavõtus intellektuaalse omandi mõistet lausa vastikuks, kirjutab Der Spiegel.

Nüüd paistab aga Schramm oma partei ideoloogiast intellektuaalse omandi õiguste osas taganevat, vähemalt mis puutub tema enda loomingu kaitsmisse.

Kui Schrammi uus raamat „Click Me“ kirjastamisele läks, püüdis tema agent suurt kala, mis ka õnnestus. Ajaleht Frankfurter Allgemeine Zeitung teatas, et raamatu kirjastamiseks sõlmis lepingu Random House'i omanduses olev Müncheni kirjastus Albrecht Knaus Verlag, mis pakkus avanssi üle 100 000 euro. Schramm võitleb raamatus kapitalismi ja „sisumaffia“ vastu. Kirjastaja võtab raamatu eest kenakese kopika, selle kõvakaanelise väljaande kaanehind on 16,99 eurot ning e-raamatu hind 13,99 eurot.

Esmaspäeval, raamatu ametlikul avaldamispäeval, ringlesid internetis raamatu illegaalsed eksemplarid. Tundmatud isikud laadisid raamatu PDF-versiooni interneti failijagamisleheküljele ning levitasid linki sotsiaalmeedias koos piraadipartei platvormiga.

Kirjastaja kaasas viivitamatult oma juristid ning võttis ühendust failijagamislehekülje haldajaga. Esmaspäeva õhtuks ei pääsenud failile selle esialgsel aadressil enam ligi. Selle asemel võis sealt lugeda:

„See fail ei ole enam kättesaadav kirjastuse Random House autori Julia Schrammi USA autorikaitseseadusel põhineva mahavõtmistaotluse tõttu.“

Failijagamislehekülg oli eemaldanud ebaseadusliku allalaadimise piraadiparteisse kuuluva autori soovil.