"Umbusaldamine eile tõesti toimus," kinnitas Delfile nõukogu liige, kunstiteaduse instituudi professor Krista Kodres.

"Umbusaldushääletuse põhjuseid oskavad selgitada algatajad ehk üliõpilasesindus," ütles Kodres, kelle sõnul nõukogus toimunud arutlused ja protokollid avalikustamisele ei kuulu.

Umbusaldushääletuse algatanud EKA üliõpilasesinduse liikmed teemat kommenteerida ei soovinud.

Ka teine nõukogu liige, fotograafia osakonna juhataja, professor Marko Laimre kinnitas hääletuse toimumist. "Umbusaldushääletus tõesti toimus, kuid hääletus ei läinud läbi ning umbusaldust ei avaldatud," ütles Laimre, kelle sõnul heideti Kivile eelkõige ette kunagise peamise valimislubaduse, uue maja valmimise mittetäitmist.

Rektori umbusaldamiseks peab EKA nõukogu 22-st liikmest rektori tagandamist pooldama kaks kolmandikku ehk 15 liiget. Anonüümse allika andmetel pooldas kohalolnutest Kivi jätkamist rektorina vaid kuus liiget.

Kuna üks liige puudus ning üks oli erapooletu, jäi umbusaldamiseks vajalikust 15 häälest napilt puudu. EKA avalike suhete osakonnast öeldi, et Kivi ise ei hääletanud ega viibinud hääletamise hetkel ka ruumis.

Signe Kivi läks allika sõnul seekord erandlikult arvesse nõukogu kvoorumi koosseisu, kuigi tavaliselt pole analoogsetes situatsioonides need, kes hääletada ei saa, ka kvoorumis.

EKA nõukokku kuuluvad rektor ja tippjuhtkond, professorid ja õppejõud ning viis üliõpilaste esindajat.

Signe Kivi endaga Delfil rääkida ei õnnestunud, EKA avalike suhete juhi Solveig Jahnke sõnul viibib rektor Venemaal Cumuluse konverentsil.