Salaja lindistatud videos on näha, kuidas vabariiklaste presidendikandidaat Romney nimetab 47 protsenti rahvast Obama toetajateks, kes sõltuvad valitsusest ja usuvad, et on ohvrid, teatab Associated Press.

„Minu ootus on, et kui sa tahad olla president, pead sa tegema tööd igaühe jaoks, mitte ainult mõne,“ ütles Obama David Lettermani juhitud telesaates „Late Show“.

Romney ütles esmaspäeval avaldatud videos, et pole tema asi „nende inimeste pärast muretseda“. Ta viitas kindlatele Obama toetajatele, kes usuvad, et neil on „õigus tervishoiule, toidule, eluasemele ja muule“.

„Ei ole palju inimesi, kes mõtleksid, et nad on ohvrid või et neil on lihtsalt õigus saada,“ ütles Obama.

Obama sõnul mõistavad inimesed, et presidendikandidaadid teevad kampaania käigus vigu. Ta avaldas kahetsust oma 2008. aasta kampaania juhtumi üle, kus avaldati audiosalvestus, milles ta ütleb, et mõned depressiivsete maapiirkondade elanikud kibestuvad ning klammerduvad relvade, religiooni või endast erinevate inimeste vastase antipaatia külge.

„Üks asi, mida ma olen presidendina õppinud, on see, et sa esindad kogu maad,“ ütles Obama.

Samal õhtul esines Obama New Yorgi Waldorf Astoria hotellis rahakogumisüritusel 200 inimesele. Piletihind algas 12 500 dollarist perekonna kohta.

Obama õhtu lõppes teisel rahakogumisüritusel, mida võõrustasid abielupaarist popstaarid Beyoncé ja Jay-Z viimase klubis 40/40. Umbes sada inimest maksid peol osalemise eest 40 000 dollarit nina pealt. Obama kampaania ja demokraatliku partei heaks loodeti koguda neli miljonit dollarit.

Beyoncé teatas, et toetab koos mehega Obamat, sest jagab tema visiooni Ameerikast. Laulja kuulutas, et on rahul ja uhke, et saab üritust võõrustada.

Obama ülistas „Jayd“ ja „B-d“ ning ütles, et esileedi Michelle Obama ning tütred Sasha ja Malia olid tema peale pahased, et ei saanud kaasa tulla. Tavaliselt pidavat nad kampaaniaüritused hea meelega vahele jätma.

Obama nimetas Beyoncét oma tütardele ja teistele noortele rollimudeliks ning ütles, et Beyoncé ja Jay-Z on tema kampaania „helded“ toetajad.

Obama märkis, et temal ja Jay-Z-l on eriline side, mis ulatub kaugemale huvist korvpalli vastu: „Meil mõlemal on tütred ja meie naised on populaarsemad kui meie.“