Nädalakirja peatoimetaja, kes on ka ise karikaturist ja kasutab loojanime Charb, ütles, et "pildid šokeerivad neid, kes tahavad olla šokeeritud", vahendab BNS.

Prantsusmaa peaminister Jean-Marc Ayrault kiirustas vägivallalaine kartuses koheselt pöördumisega, milles kinnitas, et on igasuguste ülereageerimiste vastu ja kutsus kõiki osapooli üles vaoshoitusele.

Karikaturist Charb lükkas tagasi süüdistused, et pilapiltide avaldamine on tahtlik uus provokatsioon keerulisel ja tundlikul ajahetkel. Muhamedi pilkava filmi järel lahvatanud vägivallakeerises on tapetud juba vähemalt 30 inimest ja enamasti rahvarahutusteks ägenenud meeleavaldusi on korraldanud vähemalt 20 riigis.

Prantsusmaa moslemikogukonna juhid on kutsunud üles rahu säilitama, kuid samas märkinud, et "leekidesse ei tasu bensiini kallata" ja väljaanne võtab suure riski õhutades raevu islamimaailmas veelgi.

Prantsusmaal elab vähemalt neli miljonit moslemit, mis on suurim islamiusuliste kogukond Lääne-Euroopas. Prantsusmaa on siiani keelanud meeleavaldused Muhamedi solvava filmi vastu.

Väljaanne Charlie Hebdo on varemgi moslemeid õrritanud. Eelmisel aastal avaldas ajakiri erinumbri nimega Šaria Hebdo, mille järel Pariisis asuvat toimetust rünnati süütepudelitega.