Rünnak võis olla seotud organiseeritud kuritegevusega ning tõi taas päevakorrale Briti politseijõudude relvastamise küsimuse, vahendab BNS.

Korrakaitsjate teatel surid mõlemad paaritunnise vahega pärast ennelõunal aset leidnud vahejuhtumit. Politsei ei avaldanud juhtunu asjaolusid, teatades, et praegu tegeldakse "juhtunu üksikasjade kokkupanemisega" ning et esines tulistamist.

Seoses Suur-Manchesteris Tameside´is toimunud tapmistega on vahistatud 29-aastane mees, kes oli tagaotsitav seoses kahe varasema mõrvaga ning kes ilmus ise politseijaoskonda.

Politsei teatel tegi kahtlusalune Dale Cregan politseile valeteate sissemurdmisest, mida naispolitseinikud kontrollima läksid.

"Politseinike kohale jõudes ilmus kahtlusalune tänavale ja tappis nad, kasutades nii tulirelva kui ka granaati," ütles Suur-Manchesteri ülemkonstaabel Peter Fahy, nimetades tänast päeva "üheks hirmsamaks" Briti politsei ajaloos.

Tapetud politseinikele avaldas austust peaminister David Cameron, kelle sõnul nende surm "meenutab meile kõigile meie võlga nende eest, kes ennast meie turvalisuse nimel ohtu seavad".

Politsei teatel oli Cregan tagaotsitav seoses isa ja poja, David ja Mark Shorti tapmisega - 46-aastane David tapeti tänavu augustis, tema 23-aastane poeg sai surma mais kõrtsitulistamises.