"Eelmine aasta üle 5% kasvas riigi poolt rahastatud sektorites, ütleme siis niimoodi, arstide keskmine palk. Ja nii ta on aasta-aastalt toimunud. Kui palju ikkagi seda virisemist on Arstide Liidu ja tema juhi poolt, et see on ikka uskumatu. Loomulikult on siin küsimus rahvusvahelises konkurentsis, aga õiglust ei ole selles jutus küll kopka eest. Ka riigisektoris on palju kehvemas olukorras ameteid piisavalt. Arstide keskmine palk on endiselt üle kahe korra kõrgem, kui on teistes valdkondades. Nii et igasuguste sellistes palganõudmistes streigi ähvarduste puhul võiks jääda ikkagi viisakuste piiresse," leidis minister.  

"Virisemisest ma räägin arstide esindaja puhul. Vaadake tema olekut, vaadake tema tooni, vaadake, ta käitub alati samamoodi, sõltumata olukorrast ja teemast. See on kindlasti meditsiiniline probleem, aga niimoodi ei lahenda meditsiini probleeme, kui tullakse välja kümnete ja kümnete protsendiliste palganõudmistega. See ei ole mõistlik," ütles Ligi.

Ligi möönis, et olukord on tõsisem madalama tasemega meditsiinitöötajate puhul. "Tõsi, õdede palgas on tehtud väga korralik hüpe siin mõni aasta tagasi, ja kui ma vaatan neid palga arenguid, siis 2006. aastaga võrreldes, on ikkagi ühed arvestatavad olnud. 2007 tõusis korralikult, 2008 tehti väga korralik palgatõus. Kunagi tuleb see piir ette. Ei saa niimoodi, et ühes valdkonnas jookseb palju kiiremini kui teises valdkonnas."