Vastates ajalehes Pealinn küsimusele Eesti lastetoetustest ja laste kasvatamise toetamisest, sõnas Rakke, et 19 eurot kuus lapse kohta on naeruväärne ning avaldas lootust, et kui hakatakse sotsiaaltoetusi üle vaatama, jõuaks ka mõistuse hääl sinnani.

"See, et koolis on tasuta söök, on väga-väga suur asi. Päris palju on ikkagi selliseid lapsi, kes oma ainukese korraliku söögikorra saavad koolis. Kui vene ajal oli nii, et söögivahetund ei tähendanud mitte midagi, siis nüüd räägib üks mu tuttav õpetaja, et kõige pätimad poisid, kes muidu võib-olla ei viitsiks ennast kooli vedadagi, tulevad sellepärast kooli, et süüa saada. Ühtpidi on see ju tore – lastel on põhjus kooli tulla, aga kui halb peab su elu tegelikult olema, kui pead ainuüksi söögi pärast kuhugi minema? Kui inimese igapäevane põhimure on see, kust ta saab süüa, siis oleme ju korilaseajas tagasi," sõnas Rakke. 

"Kui tahetakse, et ühiskond oleks tervem, siis ei tohiks ikka lasta lastel vireleda, sest trauma, mis jääb lapsepõlvest, võib olla tohutu. Ma tean väikseid lapsi, kes, kui saavad mingi toreda asja, on valmis selle maha müüma, et emale söögi- ja üüriraha anda. See ajab nutma," kirjeldas Rakke olukorda.