PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul oli kinnitamata turvavööga juhte selgelt liiga palju, teatas politsei- ja piirivalveamet. „Arvestades, et teavitasime neljapäevasest tugevdatud kontrollist ka ette, on tulemused eriti mõtlemapanevad. Kurb on ka see, et päris mitmel juhul olid turvavarustusega kinnitamata lapsed,“ ütles Tänak.

Tänaku sõnul tunnistavad ka reeglite vastu eksinud turvavöö vajalikkust, ent reaalses sõiduolukorras kiputakse ikkagi selle olulisust alahindama. „Turvavöö on õnnetuse korral esimene ja peamine sõitja kaitsja. Ka väga kaasaegsed ja kallid turvapadjad ning –kardinad toimivad elu säästjana vaid juhul, kui inimene püsib kokkupõrke ajal istmes. Viimase tagab ainult kinnitatud turvavöö,“ ütles Tänak.

Kokku avastati 299 turvavööta inimest, kellest 218 olid autojuhid ning 43 reisijad. 38 inimesele oli see juba korduv sarnane eksimus. Lisaks avastati ka 13 juhtumit, kus turvavarustusega olid nõuetekohaselt kinnitamata lapsed. 31 juhul eksisid turvavöö nõude vastu veokijuhid.