Kasesalu hinnangul on Agone süü narkootiliste ainete omamises, mõrvale kihutamises, ähvardamises, lõhkeseadeldise käitlemisele kihutamises ning plahvatuse tekitamisele kihutamises tõendatud ja kohus peaks ta saatma 15 aastaks vanglasse. Agone kaitsja Mart Missik palus aga mõista Agone kõigis episoodides õigeks, välja arvatud narkokuriteos, mille osas taotles ta miinimumkaristust, teatab BNS.

Kohus kuulutab otsuse 24. septembril.

Harju maakohus mõistis Agone veretööle kihutamises mullu detsembris õigeks, küll aga määras kohus talle vangistuse narkokuriteo eest. Kohus leidis, et Reino Agone süü mõrvale kihutamises, ähvardamises, lõhkeseadeldise käitlemisele kihutamises ning plahvatuse tekitamisele kihutamises ei ole tõendatud ning selles osas tuleb ta õigeks mõista. Samas mõistis kohus Agone süüdi suures koguses narkootilise aine omamises ning määras talle selle eest kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mille kandmise aeg hakkas jooksma tunamullu 29. novembrist.

Kohus motiveeris õigeksmõistvat otsust menetlusnormide rikkumisega kohtueelses menetluses, tuues esile rikkumisi nii jälitustegevuses kui ka kriminaalasja eraldamisel. Ühtlasi olid süütõendid Agone vastu kohtu hinnangul ebapiisavad, kuna süüdistus oli üles ehitatud põhiliselt vaid ühe isiku, kannatanut granaadiga visanud ja selle eest juba varem süüdi mõistetud mehe ütlustele.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu apellatsioonkaebuse peale kaasust vaaginud ringkonnakohus leidis hiljem, et kuna maakohtu lahend pole piisavalt motiveeritud, tuleb see saata tagasi samale kohtule uueks arutamiseks teises kohtukoosseisus. Agone kaitsja esitas seejärel ringkonnakohtu määruse peale kaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud mai keskel menetlusluba. Seega jõustus ringkonnakohtu määrus süüasja Harju maakohtusse tagasi saatmise kohta.

Mullu detsembri alguses toimunud kohtuvaidluste käigus nõudis prokurör Agonele karmi karistust. Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu hinnangul oli Agone süü narkootiliste ainete omamises, mõrvale kihutamises, ähvardamises, lõhkeseadeldise käitlemisele kihutamises ning plahvatuse tekitamisele kihutamises tõendatud ja kohus pidanuks talle määrama 15-aastase vangistuse. Agone kaitsja Mart Missik leidis, et tõendamist on leidnud ainult narkokuritegu, milles Agone on end ka süüdi tunnistanud. Kaitsja palus oma kaitsealusele tunduvalt kergemat karistust.

Oktoobris alanud protsessil võttis Agone pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist süü omaks vaid narkootiliste ainete omamises, kuid mõrvale kihutamises, ähvardamises, lõhkeseadeldise käitlemisele kihutamises ning plahvatuse tekitamisele kihutamises ta end süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse järgi andis Reino Agone 2009. aasta lõpus oma tuttavale Vladimir Lukinile granaadi ja 20 000 krooni, et viimane mõrvaks Reino Agone ekspruudi isa Sergei, keda Lukin varasemalt tundis. 2009. aasta 4. detsembri õhtul kella 17.30 ajal kärgataski Tallinnas Mustamäel Vilde tee 56 asuva kortermaja trepikojas tugev plahvatus. Laiali paiskunud klaasikildudest sai vigastada koridoris viibinud Sergei, kelle kiirabi haiglasse viis.

Juhtunut uurima asunud kaitsepolitseinikud tuvastasid, et koridoris plahvatas F-1 tüüpi granaat ning peagi selgus, et rünnak oli suunatud vigastada saanud mehe vastu. Kuna Sergei jõudis enne plahvatust granaadi viskajat näha ning tundis temas ära oma vana tuttava Vladimir Lunkini, polnud politseinikel kahtlustatava tabamisega raskusi ja mees peeti kinni juba kuriteopäeva õhtul. Enda süüd tunnistanud Lukin ütles, et oli saanud granaadi Agone käest, kuid eeldas, et tegemist ei ole ehtsa lõhkekehaga.

Tunamullu oktoobris mõistis Harju maakohus Lukini süüdi lõhkekeha omamises, plahvatuse tekitamises ning mõrvakatses ja karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Sellist karistust nõudis mullu oktoobri alguses talle ka Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu, kaitsja Oleg Nišajev palus kohtul mõista oma kaitsealusele võimalikult leebe karistus

Ühtlasi mõistis kohus Lukinilt sundrahaks välja 10 875 krooni, kaitsjatasu hüvitamiseks 1260 krooni ninbg ekspertiisikulude katteks 44 929 krooni. Kuriteo toimepanemise eest saadud 20 000 krooni otsustas kohus Lukinilt konfiskeerida.