"Komisjoni liikmed võivad kõigi ERJK dokumentidega tutvuda, vastupidine on Siret Kotka vale," ütles Ojasalu Delfile.

Kõikide kirjade saatmise otsustab Ojasalu sõnul komisjon ning valmistavad need ette komisjoni ametnikud ja juristid. Ojasalu vaatab üle, allkirjastab ning sekretariaat saadab kirjad välja.

"Ühtegi kirja enda initsiatiivil komisjoni tegevust puudutavates küsimustes ei ole ma saatnud. Ka Siret Kotka teab seda väga hästi. Ta ise viibis viimasel ERJK koosolekul, kus teate saatmise küsimus oli komisjoni päevakorras ning võeti vastu otsus teade saata. Mina täitsin komisjoni otsuse ja kahetsusväärne oli vaid see, et inimeste puhkuse tõttu kirja ettevalmistamine venis rohkem, kui see oleks vajalik olnud," ütles Ojasalu, kelle sõnul levitab Siret Kotka teadlikult ja tahtlikult valeinfot.

Kirja soovis Ojasalu sõnul näha ainult Siret Kotka. "Ei mina, ega keegi teine ole teinud ühelegi komisjoni liikmele takistusi komisjoni dokumentidega tutvumiseks. Kõik kirjad on komisjoni sekretariaadis olemas ja keegi ei keela komisjoni liikmetel nendega vajadusel töötada, neid lugeda või muul sihtotstarbelisel moel kasutada," ütles Ojasalu.

Ojasalu ei kavatse kirju ka edaspidi meiliga saata. "Järelevalve asutuse ametlik dokumentatsioon asub komisjoni tööruumides ning seda ei saadeta kontrollimatult laiali arvutivõrgu kaudu. Järelevalve alast teavet võib kasutada ainult komisjoni tegevuse eesmärkide ja ülesannete täitmiseks ning seda ei või levitada komisjonist väljaspool, eriti nende isikute kätte, kelle suhtes järelevalvet teostatakse," selgitas Ojasalu.

"Kahjuks aga on info komisjoni otsuste ja tegevuse kohta lekkinud ning see oli ka põhjus, miks ma ERJK liikmetele saadetud kirjas küsisin, kas muud vahendid (hoiatamine komisjoni koosolekul, mida juba on tehtud) ei ole piisavad ja tõesti tuleb igal korral, kui infot lubamatult levitatakse hakata politseisse pöörduma. Tegemist oli küsimusega, mitte ähvardusega," ütles Ojasalu.

ERJK esimehe sõnul tuleb viimasel ajal komisjonil tõesti Keskerakonnaga rohkem tegeleda. "Selleks on aga põhjuse andnud erakonna enda finantskäitumine - vead aruandluses ning komisjonile saadetud ja aastaaruandena registrile esitatud andmete omavaheline kokkusobimatus," ütles Ojasalu.

"ERJK palus andmete ja olukorra kohta selgitusi, kuid enne 15. augusti koosolekut vastati komisjoni järelepärimistele vaid formaalselt. Komisjon pakkus erakonnale võimalust olla ära kuulatud ja esitatada selgitusi, kuid valdavalt seda võimalust ei kasutatud," rääkis Ojasalu.