Putin lubas 9. septembril, et APEC-i tippkohtumisel Vladivostokis töötanud 500 vabatahtlikku saavad tänutäheks sõita laevaga Legend of the Seas Jaapanisse. Putini sõnul leppis ta Jaapani peaministriga isiklikult kokku kiirendatud korras viisade väljaandmise, vahendab Lenta.ru.

Vabatahtlike kirjas öeldakse, et 9. septembri õhtul teatati neile, et 400 inimesest võivad reisiga arvestada vaid 70. 10. septembri hommikuks koostati nimekirjad neist, kes reisile lähevad, ning täideti viisaankeedid. Sama päeva õhtul teatas Primorje krai kuberner Vladimir Mikluševski vabatahtlike sõnul, et viisade taotlemise tähtaeg on möödas ning selle tulemusena sõitsid kruiisile kohalikud ametnikud.

Internetis avaldati kruiisile läinute nimekiri. Selles on 516 isikut: 168 meest ja 348 naist.

Mikluševski tegi ettepaneku saata need, kes Legend of the Seasile ei pääsenud, bussidega Hiinasse. Mõned sellega ka nõustusid. Teised ei pea aga sellist vahetust võrdseks. Üks vabatahtlikest teatas, et võrdne vahetus oleks analoogilise Jaapani-kruiisi organiseerimine oktoobris, kui Vladivostokki saabub laev Princess.

APEC-i tippkohtumine toimus Vladivostokis 2.-9. septembril. Ametlikel andmetel oli selle korraldamisse kaasatud 2500 vabatahtlikku.