Kannatanud on siiani sõidukita ja rahata, petis aga viibib endiselt vabaduses, vahendavad ERR uudised ETV saadet "Pealtnägija".

Mätlik otsis kuulutustest autosid, küsis müüjatelt järelmaksuvõimalusi ja lühikese aja jooksul pärast seda kui ta oli auto enda valdusesse saanud, müüs selle turuhinnast natuke odavamalt edasi.

Enamik inimesi arvab, et auto edasimüümiseks teha muudatus autoregistrikeskuses. Tegelikult võib autot edasi müüa ka ainult müügilepingu alusel. Nii Mätlik tegigi.

Kõik "Pealtnägijas" esinenud kannatanud tegid ise uurijatööd, leidsid oma sõidukid üles, kuid juriidiliselt ei saanud nad autosid tagasi, sest prokuratuuri väitel on uued omanikud heausksed ostjad.

Nende õnnetus oli see, et nad andsid algselt Reeno Mätlikule auto vabatahtlikult.

Kannatanud panid googeldades tähele, et Mätlik ostis algul vanemaid ja odavamaid autosid, kuid hiljem uuemaid ja kallimaid. See viis mõttele, et ta täidab kellegi teise tellimust, kellele ta ise võlgu on ja autod on tema jaoks varem juba välja vaadatud.

Prokuratuuri andmetel tegeletakse aktiivselt Reeno Mätliku ostimisega, kes võib redutada kuskil Soomes.

Politsei ootab infot Mätliku asukoha kohta või informatsiooni, mis võiks viia tema tabamiseni. Samuti oodatakse, et võtaksid ühendust kõik ohvrid või inimesed, kellel Mätlik püüdis nahka üle kõrvade tõmmata.