Nimelt kirjutas ajaleht Moscow Times, et teadlased leidsid hiljuti Siberist "elusad" mammuti rakud, mida kasutades oleks võimalik mammuteid kloonida.

Artiklile viidates postitas president Ilves oma Twitteri kontole aga inglisekeelse sõnumi: "Meanwhile, after the tiger, the amphorae and the cranes, I have a queasy feeling I know what's next. Just sayin'... ." ehk eesti keeles: "Pärast tiigrit, amforat ja kurgi, on mul ähmane tunne, et tean, mis järgmiseks tuleb. Lihtsalt mainin..."

Selle postitusega viitas Ilves ilmselgelt Putini varasematele furoori tekitanud avalikele esinemistele, kus Venemaa president tõi muuhulgas veest "juhuslikult" välja haruldased amforad, päästis Kaug-Idas tiigri käest grupi telemehi ning hiljuti õpetas deltaplaaniga vangistuses kasvanud kurgedele lendamist.

President Ilves on oma Twitteri postitustega ehk säutsudega tekitanud ka varem avalikku kõnepinda.

Juunis reageeris president sotsiaalvõrgustikus teravalt New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmani ütlemistele, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eesti pole majanduslangusest täielikult taastunud. See juhtum leidis kõnepinda ka rahvusvahelises meedias.

Hiljuti pärast punkbändi Pussy Rioti süüdimõistmist Venemaal viitas Eesti riigipea Twitteris idanaabri otsusele kui tänapäeva nõiajahile.