„20. septembrini kestval õppusel loovad kaitseväelased operatsioonipiirkonnale võimalikult lähedase keskkonna ja harjutavad tegutsemist erinevates olukordades.

BAM-i stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid. Õppuse käigus kinnistavad kontingendi kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal, tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel. Omavahelist koostööd harjutavad jalaväekompanii Estcoy-15 ja logistiline toetuselement NSE-14.

"BAM on õppus, kus kaitseväelastel on võimalik lihvida koostegevust ja kinnistada varem õpitut, et leida kindlus nii iseendas kui üksteises,“" ütles järgmise kontingendi ülem kolonelleitnant Toomas Möls.

Täna pärastlõunal jõudsid Sirgalasse esimesed Scoutspataljoni üksused. Homme kell 10 järgneb neile 30 sõidukist koosnev kolonn, mis jõuab Sirgalasse kella kolme paiku pärastlõunal.

Kaitseväe sõidukid kasutavad liikumiseks Paldiski maanteed, Tallinna ringteed ja Peterburi maanteed. Liikumiskiiruseks on kuni 80 kilomeetrit tunnis, sõidukid hoiavad kuni 100-meetrist pikivahet võimaldamaks möödasõite tsiviilsõidukitele.

Sirgalast Paldiskisse tagasi suundub 80 sõidukist koosnev kolonn neljapäeval, 20. septembril kell kaheksa hommikul.