"Samal põhimõttel on Eesti diplomaat töötanud varasemalt Soome saatkonnas Lusakas Sambias," ütles välisminister Paet.

Välisministrid avaldasid kohtumisel heameelt Eesti ja Soome kaubavahetuse jätkuva kasvu üle. "Soome on endiselt Eesti suurim kaubanduspartner ning hea meel on näha Soome ettevõtjate huvi jätkuvat kasvu Eesti turu suhtes," lausus Paet.

Kaubavahetus Soomega moodustab 14 protsenti kogu Eesti kaubavahetusest.

Välisminister Paeti sõnul on mõlemal riigil ühised huvid regioonis, Euroopa Liidus ja erinevates rahvusvahelistes foorumites. "Hea meel on näha koostöö tihenemist ja huvide ühtlustumist regionaalsetes transpordi ja energeetika küsimustes," lisas Paet. Soome on teatanud osalemisest Rail Baltic rakkerühmas.

Paeti ja Tuomioja märkisid, et sel suvel jõustunud kahepoolne õigusabileping on oluliselt lihtsustanud Eesti ja Soome kodanike asjaajamist ning vähendanud kulusid. Leppe kohaselt tunnustatakse rahvastikuregistri dokumente vastastikku ilma apostille’ta.

Eesti soovib Paeti sõnul arendada Soomega ka koostööd ÜROs näiteks humanitaarkoostöö, rahuvalve, kestliku arengu, inimõiguste, rahvusvahelise õiguse ja Rahvusvahelise Kriminaalkohtu töö vallas.

"Koostöö Soome ja teiste Põhja- ning Baltimaadega on oluline eelkõige pidades silmas Põhjala ÜRO-filosoofiat ja arusaama, et väikeriikide koostöö suures rahvusvahelises organisatsioonis annab olulisel määral lisaväärtust," lausus Paet. Ta lisas, et Eestile on oluline ka Soome toetus kandideerimisel ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks aastateks 2013-2015. Valimised toimuvad 12. novembril 2012.