Küll aga ütles Merzin Delfile, et prokuratuur soovib asja kohtusse jõudes seda arutada üldmenetluses.

"Seda, millal üks või teine süüdistusakt kohtusse saadetakse, prokuratuur avalikkusele paraku välja ei kuulutada ei saa. Mõistagi on prokuratuuril oma tööplaanid, kuid tegelikkus võib teha ja sageli ka teeb neisse omi muudatusi. Avalikkuse jaoks omab ilmselt suuremat tähtsust see, millal kohus asja arutama hakkab. Selle aja aga määrab juba kohus," ütles Merzin Delfile ning lisas, et "käesolevat asja soovib prokuratuur arutada üldmenetluses."

Aprillis pidasid politsei- ja piirivalveameti Lõuna sisekontrollitalituse töötajad kahtlustatavana kinni Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhini, keda kahtlustatakse mitmes kuriteos.

Kahtlustuse järgi omastas politseiametnik prefektuuri rahalisi vahendeid, millele oli tal talituse juhina juurdepääs. Samuti kahtlustatakse teda riigisaladusega kaitstud informatsiooni avalikustamises ja ebaseaduslikus edastamises ning tõendi kõrvaldamises, mis võisid takistada kuriteo uurimist.

Politsei teatel ei ole tegemist riigikaitsealase riigisaladusega, vaid see on politseiasutuse poolt jälitustegevuse käigus kogutud informatsioon, mis on kaitstud riigisaladusega.

Lõuna prefekt Tarmo Kohv on varasemalt öelnud avalikkusele, et Jarek Pavlihhin on töötanud politseis aastast 1999 ja 2009. aasta lõpust on juhtinud narkotalitust. "Ja saab ka öelda, et narkotalituse töötulemused on olnud väga head ja see, mismoodi nad on siin Lõuna-Eestis ja ka üle Eesti toimetanud, on märkimisväärne," lausus Kohv pärast Pavlihhini vahistamist.