Rechnungshofi salajase raporti järgi on relvajõud ostnud aastate jooksul relvi ilma nende otstarbekuse peale mõtlemata. Relvade katsetamine on olnud puudulik ja arvesse pole võetud neid kasutavate sõdurite kaebusi, kirjutab Der Spiegel YLE Uutiste vahendusel.

Viletsate relvade ostmiseks on kulutatud 210 miljonit eurot.

Raportis mainitakse näiteks Heckler & Kochi valmistatud automaati G36, mida on Bunderwehril kasutuses ligi 160 000. On leitud, et relv on liiga ebakindel, ka kõige tihedam tuli ei pruugi vaenlase tegevust mõjutada.

G36 kuuli läbistusvõime on nõrk. Kuul on nii tundlik ka nõrgale tuulele, et sihtmärgi tabamine enam kui 200 meetri kauguselt on väga keeruline, öeldakse raportis Afganistani kogemustele toetudes.

Saksa relvajõudude juhtkond ei ole sõdurite kaebustest hoolinud. Ainus muudatus on tehtud väljaõppes. Laskeharjutusteks kasutatakse nüüd kaks korda rohkem padruneid kui varem.

Rechnungshof kritiseerib ka püstolite hankeid.

Saksa kaitseministeeriumi esindaja lükkas ajalehe Die Zeit intervjuus süüdistused tagasi. Ministeeriumi teatel on automaati G36 katsetatud aastaid ja see on leitud olevat usaldusväärne.