"Romneyl võrdub kaks pluss üks viiega. Nad ei suuda vastata küsimustele, kuidas nad kavatsevad maksta lubatud uute maksusoodustuste ja kaitsekulutuste eest ning vähendada samas ka veel eelarvedefitsiiti ilma keskklassi maksukoormust tõstmata," märkis president BNS-i vahendusel.

"Ma arvan, et mu rivaalil on tõepoolest mingi plaan, kuid üks asi sellest puudub - aritmeetika," lisas Obama.

Romney vabariiklased on lubanud muu hulgas üldist maksude alandamist ja valitsusaparaadi järsku kärpimist.

Romney hinnangul ebaõnnestusid Obamal täielikult täide viia lubadused taastada ameeriklaste lootus paremale tulevikule ja tuua kaasa muutusi riigivalitsemises, mida ta kuulutas presidendiks kandideerides.

"See, mida riik tänapäeval vajab, pole keeruline ega kuidagi raskestimõistetav. Selleks pole vaja luua valitsuse erikomisjoni, et teada saada, mida Ameerika vajab. See mida Ameerika vajab on töökohad. Palju töökohti," märkis Romney vabariiklaste valimiskongressil.

USA presidendi Barack Obama edumaa oma peamise rivaali Mitt Romney ees on veidi suurenenud, selgus laupäeval avaldatud Reuters/Ipsose värskest küsitlusest. Kui valimised toimuksid praegu, toetaks küsitluse kohaselt Obamat 47 ja Romneyt 43 protsenti ameeriklastest.