"Ma ei kahtle, et prokuratuuril on õigus. Kirjade varastamine on Keskerakonna stiil, kuid sularahaga sahkerdamine on laialt levinud stiil," ütles Samost Raadio 2 saates "Olukorras riigis".

Kalle Muuli lisas, et saadikupuutumatuse äravõtmine ei tähenda, et inimene on süüdi. "See on vajalik uurimiseks ja süüdistuse esitamiseks. Mitmed puutumatuse kaotanud poliitikud on kohtus õigeks mõistetud, näiteks Kranich, Kallas või Tuiksoo," loetles Muuli.

Muuli ilmestas ka selle üle, et taolisi juhtumeid on viimasel ajal väga palju. "Vahepeal ei toimunud aastaid midagi ja nüüd on nii paljude poliitikute üle uurimine käimas. Samas on seadused näiteks erakondade rahastamise osas muutunud hoopis leebemaks," ütles Muuli.

Riigi peaprokurör Norman Aas esitas 7. septembril õiguskantslerile taotluse teha riigikogule ettepanek anda nõusolek Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks ja nende suhtes süüdistusakti koostamiseks.

Riigiprokuratuur soovib esitada riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises karistusseadustiku paragrahvile 22 lg 2 - paragrahvile 137 lg 1 ja paragrahvile 22 lg 2 - paragrahvile 156 lg 1 järgi selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Toobalile dokumendi võltsimises karistusseadustiku paragrahvile 344 lg 1 järgi selles, et ta võltsis viite Eesti Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitteasetleidnud sularahaannetusi kokku summas 11 030,28 eurot.

Samuti soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Toobalile erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises karistusseadustiku paragrahvi 402¹ lg 1 järgi selles, et ta võttis võltsitud kassa sissetuleku orderite alusel erakonnale vastu sularaha summas 11 030,28 eurot, kuigi sissetuleku orderites ja nende alusel koostatud annetuste registris füüsiliste isikute sularahaannetustena kajastatud raha tegelik päritolu ei ole teada.