"Tõsi, avaliku sektori palgad on riigis teisel kohal finantssektori järel, kuid selle taga on ministeeriumiametnike kõrged palgad," ütles Muuli tänases Raadio 2 saates "Olukorrast Riigis".

Muuli arvates on sektorisisesed käärid liiga suured. "Riigi palkade kujundajad ministeeriumis on suutnud endale kena palga kokku kirjutada, kuid fakt on see, et päästjate, politseinike ja kaitseväelaste seas on kaadrivoolavus väga suur," ütles Muuli.

Muuli ei leia, et riigieelarve peaks kindlasti tasakaalu viima, seda eriti Euroopa Keskpanga otsuste - raha juurde trükkimine ja laenu andmine riikidele - valguses. "Karistatakse korralikke riike, kes üritavad oma eelarvet tasakaalus hoida. Miks peaksime meiegi seda tegema, kui Euroopa Liit ajab jaburat finantspoliitikat?" küsib Muuli.

Statistikaameti aastaraamatust selgub, et avalikus sektoris oli 2011. aastal brutopalk 853 eurot ning erasektoris 834 eurot kuus. Järgmise aasta riigieelarve prognoosi oodates soovivad kõik ministrid oma haldusalas olevatele töötajatele palgatõusu.