Vastasseis algas kohaliku aja järgi kell 9.45 hommikul tulevahetusega mis päädis East Colfax Avenue tänava sulgemisega ning kohalike evakueerimisega, vahendab Denver Post.

Nimelt tormasid kaks maski kandvat meest kohalikku RadioShack-nimelisse poodi ning nõudsid sealt raha. Paraku oli läheduses kohe olemas politseipatrull, kes saabus sündmuskohale paari minutiga ning märkas poe tagaukse juures ühte röövlitest, kes üritas põgeneda.

Röövel avas patrulli pihta tule ning taganes tagasi poodi ja barrikeeris end koos poetöötajaga sinna sisse.

Sellest sai alguse ligi kuuetunnine pantvangikriis, mille jooksul postitas kahtlusalune, Taveuan Williams väidetavalt pildi Facebooki, kus oli peal tema koos teise noore mehega. Pildi alla oli Williams kirjutanud, et ta palub jumalat ning kardab surra.

Kuigi politsei ei ole kinnitanud Facebooki kasutamist pantvangiläbirääkimiste ajal, oli pildi alt ajalehe väitel näha, kuidas Williams suhtles oma sõpradega, kes üritasid teda veenda alla andma.

Vastasseis politsei ja röövlite vahel lõppes pärastlõunal umbes kella nelja ajal, kui politsei võttis mõlemad mehed vahi alla.

Kuigi piirkonnas asus ka neli kooli, siis õnneks keegi politsei sõnul juhtumis vigastada ei saanud.