New Yorgi osariigis Lake Luzernis elav Curl kavatseb sõita Lõuna-Dakotasse, et näha 60-aastase Donald Moelleri hukkamist. Moeller on olnud üle 20 aasta vangis, oodates, et tema asi erinevad kohtuastmed läbiks. Ta mõisteti 1992. aastal süüdi Becky O'Connelli mõrvas, kuid sai õiguse uueks kohtuprotsessiks, kus ta uuesti süüdi mõisteti. 1997. aastal määrati Moellerile surmanuhtlus ning selle aasta juulis otsustas kohtunik, et see tuleb täide viia ajavahemikul 28. oktoober kuni 3. november, vahendab Fox News.

Curl tahab hukkamist pealt vaadata, vaatamata sellele, et talle on öeldud, et ta peaks juhtunul minna laskma.

„Kõik tahavad mind halvustada, sest ma tahan seal olla ja hukkamist näha,“ ütles 50-aastane Curl Associated Pressile. „Kui te pole käinud minu kingades, ärge mind hukka mõistke. Ärge öelge mulle, mida teie teeksite, kui see teiega juhtuks. Te ei tea, kuni see teiega juhtub.“

Mitte kõik ei arva Curlist halvasti. Kui tema palve aidata rahastada 2200-kilomeetrist reisi Lõuna-Dakota osariiki Sioux Fallsi avalikkuse tähelepanu pälvis, hakkasid Curli pangaarvele annetused voolama ja neid tuli igalt poolt Alaskani välja. Curli eesmärk oli koguda 4000 dollarit, et maksta bensiini, hotellide, söögi ja muude reisikulude eest. Kui raha üle jääb, lubas Curl selle eest tasuda tütre matuste maksmata jäänud arved.

Moeller röövis O'Connelli Sioux Fallsi poest, kuhu tüdruk oli läinud kommi ostma. Moeller viis tüdruku eraldatud piirkonda Big Sioux jõe lähedal, kus ta tüdruku vägistas ja tappis. Tüdruku alasti surnukeha leiti järgmisel päeval. Teda oli korduvalt pussitatud ja kõri läbi lõigatud.

Kui kohtunik Kathleen Caldwell juulis otsustas, et Moeller tuleb sügisel hukata, ütles mõrvar oma advokaadi kaudu, et aktsepteerib hukkamist kui oma tegude tagajärge.

Curl, kes on võidelnud alkoholismiga ning läbi elanud südamerabanduse, on invaliidsuspensionil. Tema mees, Dave Curl, kes ei ole Becky isa, on olnud aasta töötu ning abielupaar elab invaliidsuspensionist 720 dollarit kuus.