Jätkuvalt oli sage laste kadumine rannas, suve jooksul viisid G4S rannavalvurid oma vanematega kokku 48 rannas eksinud last.

G4S Rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul jäävad möödunud suve meenutama terve rida eriskummalisi juhtumeid - alustades Harku järve järsust veetõusust, krokodilli ja mao ujutamisest Anne kanalis ning lõpetades hullunud hobuse taltsutamisega Stroomi rannas.

"Murelikuks teeb iga-aastane trend, et enamik päästmist vajavaid on reeglina joobes," lisas rannavalve juht.

Üks kõnekas näide on pärit augusti viimastest päevadest, kus vägijookidega ülepingutanud mees läks punast lipu ning sõprade manitsusi eirates ikka vette ujuma ning omal jõul enam naasta ei jaksanud.

Mehe sõbrad helistasid G4Si juhtimiskeskusesse ning palusid abi purjus sõbra veest välja toomiseks. Nähes, et mehe jõud hakkab raugema ning poideni ei jõua, tõid rannavalvurid purjus supleja 15kraadilisest veest välja.

Enim rikkumis Stroomi rannas

Kolme suvekuu jooksul registreeriti G4Si valvatavates randades 4296 avaliku ja heakorra rikkumist. Sarnaselt varasemate aastatega, nõudsid enim tähelepanu joobes ja klaastaaraga rannasviibijad (2555 juhtumit), samuti tuli rannavalvel manitseda avaliku randa lemmiklooma jalutusplatsina pidavaid külastajaid (652).

Tallinna viies rannas registreeriti 2968 avaliku ja heakorra rikkumist, neist enim sai kirja Stroomi rannas (1351).

Lõuna-Eesti randades registreeriti 1151 avaliku ja heakorra rikkumist, suurima "panuse" andis Tartu Anne kanali rand. Suve jooksul lahendas rannavalve Anne kanali rannas 795 erinevat rikkumist. Toila rannas registreeriti 177 avaliku ja heakorra rikkumist.

G4S Rannavalve tagas sel suvel suplejate veeohutust 15 rannas üle Eesti. Sel hooajal pakkus G4S Rannavalve tööd ligi 80 inimesele. G4S Töömalevas said rannavalve abilistena kätt proovida ja taskuraha teenida 32 koolilast.