„Meil on tohutu probleem taaraga,“ ütles Paulaneri ja Hacker-Pschorri õlletehase juht Heiner Müller neljapäeval, vaevalt kaks nädalat enne Oktoberfesti algust, Müncheni ajalehele TZ The Locali vahendusel. „Olukord on viimaste nädalatega dramaatiliselt halvenenud.“

Ajaleht teatas, et õlletarbimine on Münchenis viimase aja hea ilma tõttu drastiliselt kasvanud ning seetõttu on suur puudus nii tühjadest pudelitest kui kastidest.

„Kallid münchenlased, tooge oma õllekastid tagasi,“ palus Müller ajalehes. „Me vajame oma taarat!“

„Meil on see probleem igal suvel, aga nii hull ei ole see kunagi olnud kui sel suvel,“ ütles Hofbräu õlletehase esindaja Stefan Hempl. „Meil on puudu kümneid tuhandeid pudeleid.“

Hofbräu on kriisi tõttu keskendunud kahele kõige populaarsemale õllesordile – heledale ja Wiesnbierile. „Praegusel hetkel võib meil olla olukord, kus meil ei ole mitu päeva üldse tumedat õlut,“ ütles Hempl.

Hofbräu on hoiatanud jaemüüjaid, et tellimused täidetakse ainult sel juhul, kui taara tagasi tuuakse.

Spateni ja Löwenbräu õlletehastes on aga puudus 30-liitristest vaatidest. „Me suudame endiselt tellimusi täita, aga asi läheb pingeliseks,“ ütles õlletehaste emafirma Anheuser-Busch InBevi esindaja Oliver Bartelt.