Vääteoasi puudutas 22. jaanuaril 2011 Salme kultuurikeskuses korraldatud kogupereürituse „Rahva tervislik päev“ reklaamplakateid ja kutseid, millel oli linnaosavanema foto.

9. aprillil 2011 algatas Põhja ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetluse Karin Tammemägi suhtes, kahtlustades teda linna raha eest valimisreklaami tegemises ja pistisevõtmises.

Prokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse 07. mail 2012 kriminaalmenetluse aluse puudumise tõttu.

Samas leidis prokuratuur, et tervisepäeva reklaamplakatite paigutamine avalikku linnaruumi võis rikkuda aktiivse valimisagitatsiooni ajal kehtivat poliitilise välireklaami keeldu ja edastas materjalid PPA korruptsioonikuritegude büroole, et kaaluda väärteomenetluse alustamist.

Politsei korruptsioonikuritegude büroo algataski Karin Tammemägi suhtes väärteomenetluse 23. mail 2012, mis 31. augustil 2012 lõpetati süüteokoosseisu puudumise tõttu.

„Asja saatmine politseile väärteomenetluse algatamiseks oli prokuratuuri õlekõrs oma kokkuklopsitud kahtlustustele rajatud kriminaalasjast veidigi väärikamalt taganemiseks. Kahju on, et prokuratuur täidab poliittellimusi, et heita valitsuskoalitsiooni jaoks ebamugavatele poliitilistele vastastele varju,“ ütles Tammemägi pressile saadetud teates.

Riik on Karin Tammemäele hüvitanud 4000 kuni 5000 eurot menetluse kulutusi.