Avik on üks nendest verinoortest õpetajatest, kes tänavu Tallinnas oma esimest tööaastat alustasid. Tema sõnul on lapsevanemad rahul, et nende lapsed on saanud noore õpetaja.

„Minu jaoks on see valik kindel olnud juba 8. klassist,“ rääkis Avik õpetajakutse valikust. „Ma olen kogu aeg tahtnud õpetajaks saada ja arvan, et ma olen teinud õige valiku.“

„Inimene ei saa teha sellist tööd, mis talle ei meeldi,“ ütles Avik ja leidis, et madal palk ei ole määrav põhjus õpetajaametist loobumiseks.

Pika töökogemusega Pirita majandusgümnaasiumi 3. klassi õpetaja Meeli Kukemilk leiab, et vabad suvekuud kompenseerivad mingil määral õpetaja madalat palka ja kui õpetaja kõrval on abikaasa, kellel on töökoht olemas, siis võib õpetajana töötada.

Oma noorele kolleegile soovis Kukemilk, et ta oleks sõber oma õpilastele. 

46 aastat õpetajana töötanud Kukemilk leiab, et kool on aastatega muutunud ning lapsed on muutunud avatumaks ja nende silmaring on laienenud. Seevastu õpetaja töö pole tema sõnul palju muutunud. Algklasside õpetajana õpetab ta ikka lapsi kirjutama, lugama ja arvutama, lihtsalt vahendid ka meetodid on erinevad.

Koolitulevad lapsed oskavad tema sõnul juba lugeda - mõni rohkem, mõni vähem.