Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põdra sõnul varastati maalid Madara tänaval asuvast galeriist. "Üks neist oli kunstniku autoportree ja teine kujutas näitleja Johnny Deppi," ütles Põder Delfile.

Galerii esindaja Sandra Jõgeva sõnul oli maalide autor kunstnik nimega Soho Fond ning maalid varastati irooniliselt kultuurifestivali viimasel ööl festivali lõpupeo ajal. "Ma palusin tal teha festivaliks retrospektiivi, et ta on selles mõttes huvitav tegelane, et ta on alustanud neljakümneselt kunstiõpinguid ning praegu on 50-aastane," kirjeldas Jõgeva maalide autorit.

Galerii esindaja rääkis Delfile, et kunstnik oli ühele juba tradistioonilisele festivalipinnale seadnud üles oma installatsiooni, ehk kogu ruum oli tehtud justkui tervikteoseks. Seega rippus seal maale seina peal ja oli neid ka põrandal. "Ma ise ka tegelikult mõtlesin, et see autoportree võib olla midagi sellist, mida keegi tahaks. Ta oli selline realistlikus laadis ja nägi välja nagu mingi maal 19. sajandist. Samuti olid tal ju veel kuldsed raamid," selgitas Jõgeva.

Kuigi kunstnik langes varguse ohvriks, siis Jõgeva sõnutsi ta erilist kurbust tema juures ei täheldanud. "Ma olin talle tegelikult enne rääkinud, et see on selline lahtine pind ja ta nagu suhtus rahulikult. Ta ei saanud ju ka ära öelda, et jätame näituse nüüd ära vms," ütles galerii esindaja.

"Ma ei usu, et tal hea meel oli selle üle, eriti kuna mõlemad maalid olid maha juba müüdud. Autoportree kuulus juba niigi ühte kollektsiooni ning Johnny Depiga maali oli ta avamisel maha müünud, et see oli ilmselt kõige nõmedam asja juures," lisas Jõgeva.

Naise sõnul olid nad pühapäeva õhtul ka ise oma väikese seltskonnaga galeriis festivali lõppu tähistamas, ent keegi midagi kahtlast ei märganud.

Politsei teatel on kahju kokku hinnatud 2400 eurot.