Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses kõnelesid president Gauck ja suursaadik Tael Eesti ning Saksamaa kahepoolsetest suhetest. President Gauck rõhutas korduvalt, et tema kindla veendumuse kohaselt on Eesti mitmes mõttes Euroopas eeskujuks, teatas välisministeerium.

Eesti on rasked ajad kindlameelselt üle elanud, kodanikud on jäänud toetama valitsuse otsuseid. Nagu ka mitmetes teistes Ida-Euroopa riikides väärtustavad inimesed Euroopa Liidu tulevikuvõimalusi. President Gaucki sõnul on tähtis, et see lootusrikas ellusuhtumine leviks üle kogu Euroopa. Eesti ja Saksamaa on praegu väga lähedased ning leidnud ühise keele. President Gauck külastaks võimaluse avanedes väga meelsasti ka isiklikult Eestit, mille ajaloost ja tänastest oludest ta nii palju kuulnud on.

Suursaadik Kaja Tael on sündinud 24. juulil 1960. aastal Tallinnas. 1983. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli eesti filoloogia erialal ja omandas 1989. aastal filoloogiateaduste kandidaadi teadusliku kraadi. 1991-1995 oli Kaja Tael Eesti Instituudi direktor. Aastatel 1995-1998 töötas ta president Meri välispoliitika nõunikuna.

Välisministeeriumis alustas Tael 1998. aastal, kus ta töötas erinevatel ametikohtadel. Aastatel 2001-2006 oli ta Eesti suursaadik Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa ühendkuningriigis. Alates 2006. aastast kuni käeoleva ajani oli suursaadik Tael ametis välisministeeriumi asekantslerina Euroopa Liidu küsimustes.