Pala sai inspiratsiooni möödunud talvel toimunud ACTA-vastastest protestidest. Tema idealistlik idee on pakkuda alternatiivi piraatlusele ja eelkõige anda eesti filmitegijale võimalus oma filme laiemale publikule näidata, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Kui tahad filmi alla laadida, saad minna PirateBaysse ja saad selle illegaalselt, aga kui tahad legaalselt, siis on see väga keeruline ja teine asi on see, et väiksematel filmitegijatel nagu Eestis on väga raske filmi viia maailma. Seega on portaalil Tiptheauthors.com kaks põhieesmärki," selgitas Pala.

Produtsent Artur Talvik peab ettevõtmist igati tänuväärseks. Hetkel on tema filmidest üleval vaid "Detsembrikuumus", kuid filme lisandub peagi. "Inimesed elavad arvutites ja tahavad filme vaadata arvutites, mida ma ei pea õigeks, film on tehtud kino jaoks. Aga kui vaadatakse arvutist, siis peab olema võimalus saada see internetist endale laadida ja kui pole ametlikku versiooni, siis tekibki piraatlus," rääkis Talvik.

Kui poes ulatuvad eesti filmide hinnad kohati üle 20 euro, siis tiptheauthors.com portaalist on võimalik film alla laadida 1 euro eest ja alla selle. Kui käibemaks ja autoritasu maha arvestada, siis teenib filmitegija iga ostu pealt 90%.

Produtsent Anneli Ahven on hetkeseisuga üles laadinud seitse filmi. "Filmi panemine DVD plaadile ja selle turustamine kauplustes hulgimüüjate kaudu on tunduvalt kulukam. Me tahame ostjatele teha filmi vaatamise võimalikult kiiremaks ja kandja mõttes lihtsamaks, sest fail ei kaalu midagi ja ei maksa midagi, maksavad inimeste tehtud töö ja autoriõigused," rääkis Ahven.

Eesti produtsendid on juba härjal sarvist haaranud ja hetkel on portaalis saadaval ligi 15 filmi. Alla on laetud filme paarisaja euro eest. Filmikogu täieneb pidevalt ja aasta lõpuks peaks saadaval olema juba 300 filmi, mille seas on ka välismaiseid filme.