Pärast valimistulemuste teatavaks saamist katkestas partei juhi Pauline Marois' võidukõne tulistamisintsident, mille käigus sai üks inimene surma ja teine haavata. Politsei evakueeris saali ja vahistas tulistanud mehe, enne kui üritus jätkus, vahendab BBC News.

Pole teada, kas PQ valimisvõit viib uue iseseisvusreferendumi korraldamiseni Québecis. Eelmised PQ valitsused korraldasid referendumid 1980. ja 1995. aastal, kuid iseseisvuse pooldajad jäid nendel alla.

Rahva toetus uue referendumi korraldamisele on madal, kuid PQ juht Marois on öelnud, et kavatseb selle siiski läbi viia, kui on olemas õiged võidutingimused.

Marois'l on Kanada peaministrile Stephen Harperile rida nõudmisi, mille hulgas on seaduste tugevdamine Québeci prantsuse keele ja identiteedi kaitseks.

63-aastasest Marois'st saab Québeci esimene naispeaminister.

Paljude valijate arvates on peamine probleem Québeci raskustes siplev majandus. Provintsi võlad ulatuvad 184 miljardi Kanada dollarini (148 miljardi euroni).

Viimasel aastal on Québecis toimunud suured tudengite meeleavaldused, mis on kohati muutunud vägivaldseteks, valitsuse kava vastu tõsta õppemakse.