Kaheksatunnine tööseisak algas Berliini Tegeli lennuväljal Eesti aja järgi kell kuus ja tund aega hiljem Saksamaa suurimal, Maini-äärse Frankfurdi lennuväljal, vahendab BNS.

Ametiühingu kohaselt puudutab streik ka Saksamaa suuruselt teist lennuvälja Münchenis, kus Lufthansa töötajate 11-tunnine streik algab Eesti aja järgi kell 14.

Ametühingu hoiatusel on seekordse streigi mõju kaugelt suurem kui reedel, kui Lufthansa oli sunnitud tühistama peamiselt Euroopas oma paarsada lendu.

Uus streik otsustati korraldada pärast seda, kui taas ei suudetud tööandjatega ühist keelt leida, muu hulgas lubati palgatõusu nõutust vähem ja erimeelsused püsivad ka töötingimuste osas.

Lennusaatjad nõuavad vähemalt viieprotsendist palgatõusu. Viimased kolm aastat pole Lufthansa salongitöötajate palk tõusnud. Streigiga protesteeritakse veel ka ajutise tööjõu kasutamise vastu lendudel.

Reedel jäi streigi tõttu ära 360 lennust 190, kannatas peamiselt lennuühendus teiste Saksamaa linnade ja Euroopaga ning puudutas umbes 26 000 reisijat. Lufthansa lennusaatjad korraldasid kaheksatunnise streigi protestiks ummikusse sattunud palgaläbirääkimiste üle, sellest võttis osa 1000 töötajat.

Lufthansa teatas maikuus, et kavatseb aastaks 2014 säästa 1,5 miljardit eurot ning kokkuhoiuprogrammi raames on kavas koondada 3500 töötajat põhiliselt administratiivpoolelt. Eesmärk on vähendada halduskulusid neljandiku võrra.