Nimelt on Elmar Sepp Harju maakohtu otsuse edasi kaevanud, seega juhindub Tallinna linnavalitsus otsuste tegemistel riigis kehtivast õigusest ning kuni ei ole jõustunud süüdimõistvat lõpliku kohtulahendit, ei ole alust Elmar Seppa AS Tallinna soojus nõukogust tagasi kutsuda, teatas Raepress Delfile.

Linnavalitsus viitas äriseadustiku paragrahvile, mille kohaselt nõukogu liikmeks ei või olla ka isik, kelle suhtes kohus on vastavalt karistusseadustiku paragrahvidele kohaldanud nõukogu liikmena tegutsemise keeldu või ettevõtluskeeldu, samuti isik, kellel on keelatud tegutseda samal tegevusalal, millel tegutseb aktsiaselts, või kellel on keelatud olla nõukogu liige seaduse või kohtulahendi alusel.

Kuidagi teistmoodi Elmar Sepp Raepressi teatel Tallinnaga seotud ei ole.

Elmar Sepp teenis eelmine aasta nõukogu esimehena kokku 5 004 eurot, seega kuus teenis ta ligikaudu 417 eurot.

Harju maakohus karistas märtsi lõpus Ivo Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Süüdistuse järgi võttis Ivo Parbus 2007-2008 detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest linnaplaneerimise ametis inimestelt korduvalt pistist. Süüdistuse järgi sai ta raha ja kinkekaarte enda ja ka sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks, kokku üle 950 000 krooni. Seppa süüdistati Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises.

Harju maakohus mõistis Parbusele kahe ja pooleaastase, Sepale viiekuulise vangistuse.

Elmar Sepa vangistusaeg lõppes 29. augustil, kui mees vabanes Tallinna vanglast.