"Liiklus on suurenenud, kuid oodatust vähem. Praegune (kell 11.45 - K.H) seiresüsteem näitab, et ristmikel on rohelised nooled ning liiklus toimib sujuvalt, ütles Rüütelmaa Delfile.

Probleemid on Rüütelmaa sõnul neil teedel, kus otavaliselt - linna sissesõit Pirita poolt, Haabersti ring ja Tartu maantee. "Võrreldes eelmiste aastatega on olukord autoliikluses parem ning ühistransport liigub täna ilma igasuguste takistusteta. Arvan, et osa inimesi ongi teadlikult valinud ühissõiduki."

Kui võrrelda kooliaasta algust aasta või paar tagasi, on Rüütelmaa sõnul olukord parem. "Möödunud sügisel trügiti kooliaasta alguses palju autoga kesklinna. Inimesed olid närvilised, kuigi ise nad autoga tulles ummikuid ju põhjustavad. Tänu ajakirjandusele on inimesed hästi informeeritud bussiradadest ja üritatakse kesklinna sõitmist vältida."

Rüütelmaa soovitab kesklinnas liikudes panna auto parkimismajja ning edasi tõita bussiga.

Liikus Tallinnas täna hommikul kella 8 paiku:

Üheks põhjuseks, miks liiklus pealinnas on täna küllaltki rahulik, peab Rüütelmaa ka seda, et koolides on täna aktused erineval ajal ning sõitmine väljaspool tipptundi hajutab liikluskoormust. "Homme-ülehomme ning septembri keskel saame täpsemalt öelda, milliseks on liiklus pealinnas kujunenud," arvab Rüütelmaa.

Mõned ummikud siiski olid, näiteks Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikul:

Avarii Liivalaia ja Tartu maantee ristmikul:

Ummik Karu tänaval:

Vaata fotosid tänahommikusest Tallinna liiklusest siit: