Kuuekümne kuue aastane Berezovski kaebas 45-aastase Abramovitši kohtusse, nõudes talt enam kui kolme miljardit naela, väites, et viimane on ta “reetnud” ning “hirmutanud” müüma Vene naftakompanii Sibneft aktsiad “kõigest 1,3 miljardi dollari eest”, vahendab BNS.

Oktoobrikuus Londoni kohtus alanud kohtuasi on heitnud valgust oligarhide pillavale elustiilile ning poliitilisele mõjule, mida Berezovski evis Boriss Jeltsini presidendiks oleku ajal.

Berezovski süüdistas Abramovitšit väljapressimises, usalduse ja lepingu rikkumises, ent Abramovitš on süüdistused kindlalt tagasi lükanud.

Abramovitš ütles kohtule, et Berezovskile maksti miljoneid naelu tema teenete eest “poliitilise ristiisana”, ent et ta ei olnud äripartner.

Meedia andmetel kulutasid Abramovitš ja Berezovski kohtuasjale, millesse on olnud kaasatud terve armee juriste, sada miljonit naela (126 miljonit eurot).

Berezovski põgenes Venemaalt 2000. aastal, pärast seda, kui kaotas esimest ametiaega riigipeana Kremlis veetnud Vladimir Putini soosingu.