Ansip meenutas, et süüdistusi on aastate jooksul esitatud mitmele reformierakondlasele, seal hulgas riigikogu liikmetele. Peaministri sõnul on kõik erakondlased, kelle kaitsele erakond on asunud, kohtus õigeks mõistetud. Ainsaks erandiks Hanson.

„Margus Hansoni puhul teame, et see inimene, kes talle salajased dokumendid sokutas, on praegu pikaks ajaks vanglas. Ja see inimene, kes talle selle hea nõu andis, et tunnista üles, et dokumendid sul portfellis olid, mis su ukse tagant ära viidi, on seesama inimene,“ rääkis Ansip.

„See isik oli Herman Simm. Tema oli see inimene, kes teadis, mis oli Margus Hansoni portfellis. Muidugi Hanson ei tohtinud portfelli majast välja viia, aga isik, kes sellest teadis.. Võib ka spekuleerida, et see, kes võis seda kõike korraldada, istub praegu vangis,“ lausus Ansip.

„Seda inimest, kes käis Margus Hansoni kodus portfelli varastamas, pole leitud vaatamata väga tõsistele pingutustele. Küsimus – miks võeti mingi tühine portfell ja mitte kas või maali seinalt, mis oleks hulga väärtuslikum, või arvutit või mida iganes, mis oleks kohe haarde ulatuses olnud, see jääb õhku rippuma,“ lisas Ansip.

Ansipi hinnangul oli neid asjaolusid arvestades igati põhjendatud Margus Hansoni toetamine ka ajal, mil teda süüdistati.

2004. aasta 31. oktoobri öösel tungis Tartus Veeriku linnaosas Hansoni majja varas, kes viis kaasa ministri portfelli koos kolme riigisaladust kandnud dokumendiga. Mitteametlikel andmetel puudutasid dokumendid kaitseväe eelarvet ning relvastuse ostmise kava.

„Teiste asjade seas varastati ka minu tööportfell, mis sisaldas muuhulgas ka riigisaladust sisaldavaid dokumente,“ teatas Hanson pärast juhtunut. „Reeglina ei kanna ma tööinfot kodus kaasas, kuid viimase aja tihe töögraafik ei võimaldanud mul sellest põhimõttest paraku kinni pidada.“

Tartu maakohus mõistis Hansoni 2006. aastal süüdi riigisaladust sisaldava teabekandja kaotamises ja karistas teda 97 000-kroonise rahatrahviga.

Süüdi jäi Hanson ka Tartu ringkonnakohtus, kus mõisteti talle süüks ka ettevaatamatusest riigisaladusele ebadeadusliku juurdepääsu võimaldamine, kuid jäeti talle mõistetud karistus muutmata. Riigikohtu kriminaalkolleegium mõistis Hansoni õigeks riigisaladust sisaldava teabekandja kaotamises. Rahalist karistust kolleegium aga ei muutnud.