„Tulemused on ootuspärased - seda, et esimesse klassi tulijate arv hakkab lähiaastail jõudsalt suurenema ja gümnasistide arv vähenema, näitasid ka kõik prognoosid ning see on meid sundinud koolivõrgu ümberkorraldustega alustama,“ ütles linna haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Enamik Tartu lapsevanematest eelistab panna oma lapse elukohajärgsesse kooli. Võrreldes eelmise aastaga avati rohkem esimesi klasse Veeriku, Kesklinna ja Mart Reiniku koolis, Kommertsgümnaasiumis ning Annelinna gümnaasiumis.

Gümnaasiumidesse astujatest on 75 protsenti lõpetanud põhikooli Tartus,  neljandik mujal. Tartu gümnaasiumidesse tuli õpilasi tänavu üle Eesti 117 põhikoolist. Kõige rohkem sisseastumiskatsetel osalejaid oli Hugo Treffneri gümnaasiumis(660), Jaan Poska gümnaasiumis (629) ja Miina Härma
gümnaasiumis (540).

Seoses põhikooliealiste laste arvu suurenemise ja gümnasistide arvu vähenemisega on Tartus käsil koolivõrgu ajakohastamine. Nii jääb kolme-nelja aasta pärast Tartusse alles kuus gümnaasiumi, ülejäänud gümnaasiumid kujundatakse ümber põhikoolideks.