Merkelit saadavad kahepäevasel visiidil mitu ministrit ja kõrgetasemeline äridelegatsioon. Kavas on kohtumine Hiina RV peaministri Wen Jiabaoga ja külaskäik Euroopa lennukitooja Airbus koostetehasesse Tianjinis, vahendab BNS.

Peking peab Berliini eurokriisi lahendamise peategelaseks, mida ilmestas Hiina asevälisministri Song Tao artikkel päevalehes Chia Daily.

"[Hiina ja Saksa] kahepoolsed suhted [...] on saavutanud ülemaailmse tähtsuse," kirjutas minister.

Eurooplased loodavad, et Hiina investeeriks oma välisvaluutareserve Euroopa päästefondidesse. Kuid sellele ei viita pea midagi ja ka Hiina enda kiirelt kasvav majandus on näitamas esimesi jahtumise märke.

Saksamaa on Hiina olulisim kaubanduspartner Euroopa Liidus. Pea pool ELi ekspordist Hiinasse tuleb Saksamaalt ning ligi veerand Hiina ekspordist EL-i läheb Saksamaale. Kahe riigi kaubavahetuse kogumaht oli 2011. aastal 169 miljardit dollarit ehk 18,9 protsenti rohkem kui aasta varem.

Merkeli külaskäigul tulevad aga ilmselt jutuks ka teised teemad peale majanduse, nagu näiteks Süüria kodusõda või isegi inimõiguste ja ajakirjandusvabaduse olukord Hiinas.